A vágódeszkán nem csak vágni lehet, hanem ízlésesen és gyönyörűen tálalni is. Ezzel az eszközzel ízlésesen tud kínálni, hiszen a fogantyút tartva tudja az ételt a vendégek elé tenni. Igényes, minőségi darab.
A vágódeszka története nagyjából egyidős az emberiség történetével, hiszen a vágóeszközök felfedezésével egy időben azt is felfedezte az ember, hogy könnyebb vágni, ha valami ellen tart a vágó szerszámnak. Azért választjuk a fát vágódeszkának, mert a felületnek amelyen késsel vagy bárddal vágunk sokféle kritériumnak kell megfelelni. Egy jó vágódeszka sokáig szolgál, megfelelő felület előkészítés után vágódeszka mosható és nem szív magába folyadékot. Nem csúszik, mint például az üveg, jól “húz” ha bárddal, nehéz késsel dolgozunk, erre főként a vaskosabb, nehezebb, keményebb fából készült hentes tőkék alkalmasak, valamint a fa nem életleníti el a kést. A megfelelően elkészített vágódeszka nem szálasodik ki, bírja ha több éven keresztül szeletelnek rajta borotvaéles késsel. A jó vágódeszka maradéktalanul betölti a funkcióját, más vágódeszkát használunk a hús feldolgozására, más vágódeszkát a kenyérszeletelésre, mást a zöldség aprításra, és más vágódeszkán kezdünk az asztalnál szalonnázni, ha megéhezünk. Régebben a konyhákban rengeteg féle vágódeszka volt, manapság 2-3db deszkával megelégszünk. A vágódeszkának nem csak szépnek kell lennie, hanem könnyen tisztíthatónak, és keménynek is, hogy bírja a gyűrődést használat közben. Tisztításuk ecetes vízzel történik, a húsfeldolgozók a vágódeszkát átdörzsölik pác sóval a használat után. Az igazi fa vágódeszkák kiváló alapanyagokból készülnek, és ha nem is használjuk őket, akkor is színesítik, öltöztetik a konyhát, egy szép vágódeszka a konyha dísze. Tekintse meg az általunk készített egyedi vágódeszkákat, és rendeljen belőlük akár többet is egyszerre.
A termék áráról érdeklődjön az alsó űrlapon!