Vágódeszka hosszúkás több féle

A jó háziasszony nem csak a bútorok összeválogatásában jeleskedik, hanem minden feladatra van saját vágódeszkája. A hosszúkás stílusú vágódeszka a falusi konyha mindennapjaiból elengedhetetlen eszköz, és bárhol járunk vidéken, láthatjuk, ez az eszköz a konyha része.

A vágódeszka története nagyjából egyidős az emberiség történetével, hiszen a vágóeszközök felfedezésével egy időben azt is felfedezte az ember, hogy könnyebb vágni, ha valami ellen tart a vágó szerszámnak. Azért választjuk a fát vágódeszkának, mert a felületnek amelyen késsel vagy bárddal vágunk sokféle kritériumnak kell megfelelni.  Egy jó vágódeszka sokáig szolgál, megfelelő felület előkészítés után  vágódeszka mosható és nem szív magába folyadékot. Nem csúszik, mint például az üveg,  jól “húz” ha bárddal, nehéz késsel dolgozunk, erre főként a vaskosabb, nehezebb, keményebb fából készült hentes tőkék alkalmasak, valamint a fa nem életleníti el a kést. A megfelelően elkészített vágódeszka nem szálasodik ki, bírja ha több éven keresztül szeletelnek rajta borotvaéles késsel. A jó vágódeszka maradéktalanul betölti a funkcióját, más vágódeszkát használunk a hús feldolgozására, más vágódeszkát a kenyérszeletelésre, mást a zöldség aprításra, és más vágódeszkán kezdünk az asztalnál szalonnázni, ha megéhezünk. Régebben a konyhákban rengeteg féle vágódeszka volt, manapság 2-3db deszkával megelégszünk. A vágódeszkának nem csak szépnek kell lennie, hanem könnyen tisztíthatónak, és keménynek is, hogy bírja a gyűrődést használat közben. Tisztításuk ecetes vízzel történik, a húsfeldolgozók a vágódeszkát átdörzsölik pác sóval a használat után. Az igazi fa vágódeszkák kiváló alapanyagokból készülnek, és ha nem is használjuk őket, akkor is színesítik, öltöztetik a konyhát, egy szép vágódeszka a konyha dísze. Tekintse meg az általunk készített egyedi vágódeszkákat, és rendeljen belőlük akár többet is egyszerre.

A termék áráról érdeklődjön az alsó űrlapon!

  Az űrlap kitöltésével kérdezhet a termékről, vagy meg is rendelheti.
  Az email beérkezése után 24-órán belül válaszolunk. Ha az űrlapon megrendeli a terméket, akkor felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megbeszéljük a részleteket.

  Kérjük olvassa el a Tudnivalókat, hátha egyből választ kap kérdésére.

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Tárgy

  Üzenet